Contractul de lucrări CL8F – “Extinderea sistemului de colectare și transport ape uzate și aducțiune apă potabilă în Brașov, Stupini și Feldioara”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare a fost finalizat.

Lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare au fost împărțite în 5 sectoare și s-au desfășurat în municipiul Brașov și în localitățile Bod, Feldioara și Hălchiu. Realizările contractului sunt următoarele: colector de canalizare pe o lungime de 19,57 km, rețea de canalizare pe o lungime de 5,01 km, construirea a 508 cămine de vizitare, montarea a 442 de racorduri, conductă de refulare la Stația de Pompare a apei uzate nr.1 pe o lungime de aproximativ 497 metri, conductă de refulare la Stația de Pompare a apei uzate nr. 2 pe o lungime de 54 metri, conductă de refulare la Stația de Pompare a apei uzate nr. 3 pe o lungime de aproximativ 375 metri, conductă de refulare la Stația de Pompare a apei uzate nr. 4 pe o lungime de 261,5 metri, montarea a 3 cămine de curățare la stațiile de pompare, aducțiune de apă potabilă de aproximativ 8 km și montarea a 6 cămine de vane.

Străzile incluse în Etapa I sunt: cartierul Stupini – Fânarului, Institutului, Fundăturii, Albinelor, Plugarilor, Bârsei, Fagurului, Izvorului, Pășunii (până la strada Parcul Verde) localitatea Bod – Câmpului, Cimpoiului, Fermei, localitatea Feldioara – drum de acces, Bârsei.

Valoarea întregului contract este de aproximativ 61,5 milioane de lei, fără TVA, cofinanțat de Compania Apa Brașov. Etapa a II-a va începe în acest an și va presupune accesarea de alte fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare, dar și a Programului Operațional de Dezvoltare Durabilă.