2021 - Un Proiect APArte

Ne-a fost dor de energia copiilor, de dinamismul și curiozitatea lor. De aceea, nu mai putem rata încă un an din programul nostru Acțiuni APArte.

Situația sanitară ne impune să ne mutăm în mediul online. Iată ideea noastră pentru 2021: un concurs dedicat copiilor/elevilor de clasele 0-VIII din județul Brașov.

Perioada de desfășurare a concursului este 02 – 30 MARTIE 2021!

Cadrul didactic va împărți copiii doritori în echipe de câte 3. Fiecare echipă va trebui să își atribuie un nume pentru participarea la concurs. (Exemplu: Echipa Delfinii Jucăuși).

Cadrul didactic va trimite o Solicitare de participare în perioada 02 – 19 martie 2021.

Concursul efectiv și trimiterea lucrărilor se vor face în perioada 19 – 28 martie 2021.

Analizarea proiectelor se va face în perioada 29 – 30 martie 2021.

Echipele câștigătoare vor fi anunțate în data de 31 martie 2021 pe website și Facebook (nenominal, respectând normele GDPR) cu precizarea clasei și a școlii din care acestea fac parte. În aceeași zi, vor fi anunțate telefonic și cadrele didactice îndrumătoare. Fiecare membru al echipei va fi premiat.

Premiile vor fi ridicate de la sediul nostru de pe strada Crișana nr. 1-3, în perioada 31 martie – 09 aprilie 2021, de către cadrul didactic care a semnat Solicitarea de participare.

Tematicile sunt grupate pe categorii de vârstă, iar premiile sunt asortate cu preferințele elevilor.

Concurs Clasele 0 – II

Realizarea unui desen/colaj, pornind de la imaginea supereroului nostru, PIC Defender. Copiii vor detalia ce cred că are de făcut acest personaj în lupta lui cu deșeurile din canalizare. Desenul poate fi făcut cu creioane colorate, carioci, acuarele sau tempera.

Vor fi acordate 12 premii (I+II+III+ Premiul Special al Juriului) pentru Categoria Clasa 0, Categoria Clasa I și Categoria Clasa a II-a.

Solicitare participare  – Clasele 0-II                 Descarcă imaginea lui PIC Defender

Concurs Clasele III – IV

Realizarea unei fotografii sau a unui colaj de fotografii pe tema obiectelor care ajung în canalizare din greșeală sau din neglijența oamenilor. Vor fi acordate 8 premii (I+II+III+ Premiul Special al Juriului) pentru Categoria Clasa a III-a  și Categoria Clasa a IV-a.

Solicitare participare  – Clasele III-IV

Concurs Clasele V – VIII

Realizarea unui desen sau a unei reprezentări grafice pe tema obiectelor care nu trebuie aruncate în toaletă (conștientizarea adulților pe tema protejării sistemului de canalizare și a mediului înconjurător). Reprezentarea grafică poate fi făcută în orice aplicație PC. Lucrarea câștigătoare sau o idee din aceasta ar putea fi utilizată de noi pentru a realiza un panou stradal ce urmează a fi amplasat în stațiile de autobuz din oraș și județ. Vor fi acordate 12 premii (I+II+III+ Premiul Special al Juriului) pentru Categoria Clasa a V-a , Categoria Clasa a VI-a, Clasa a VII-a și Clasa a VIII-a.

Solicitare participare  – Clasele V-VIII

Precizări

Juriul va fi alcătuit din specialiștii noștri în comunicare și fotografie.

Formatele cerute pentru desene/colaje, fotografii/colaje și reprezentare grafică sunt:

  • PNG sau JPG pentru clasele 0-IV, respectivi PDF, PNG sau JPEG pentru clasele V-VIII;
  • dimensiunea maximă admisă: 6MB

Vă așteptăm cu drag să ne trimiteți proiecte interesante!