Începând cu ora 03.00 dimineața, echipele Companiei Apa sunt în teren, pe strada Pășunii. Acolo, au fost numeroase reclamații privind mirosurile care se degajă din canalizare sau chiar refularea acesteia.

Da, pompele sunt înfundate. De azi dimineață, au fost scoși peste 100 metri cubi de apă uzată din stație, pentru a o curăța. Intervențiile în această zonă sunt foarte dese și presupun o desfășurare foarte mare de resurse și oameni. După o ploaie mai zdravănă, toate obiectele aruncate în mod greșit în toaletă sau canalizare sunt antrenate și blochează stația de pompare sau mai rău, determină înfundarea rețelei de canalizare.

Reclamațiile făcute, dar și articolele de presă care scot în evidență această problemă nu punctează decât comportamentul greșit al oamenilor, nu disfuncționalitatea sistemului de canalizare.

SOS Canalizarea! este o campanie de informare, lansată acum 2 ani. Oameni buni din Stupini, nu mai aruncați în toaletă șervețele umede, absorbante, discuri demachiante, bețișoare de urechi sau alte tipuri de deșeuri pentru că tot voi suferiți! Protejați mediul înconjurător și sistemul de canalizare printr-un comportament adecvat! Și veți avea parte și de aer mai curat!