Compania Apa Brașov organizează în această lună un concurs APArte, dedicat elevilor din clasele 0 – VIII. Situația sanitară ne impune să mutăm activitățile organizate până acum în cadrul Programului Școala Altfel în mediul online, drept urmare invităm toate cadrele didactice doritoare de la școlile din întreg județul Brașov să își înscrie elevii, să participe și să se alăture acestei idei.

Modalitatea de înscriere este una simplă: cadrul didactic va împărți copiii doritori în echipe de câte 3. Fiecare echipă va trebui să își atribuie un nume pentru participarea la concurs.(Exemplu: Echipa Delfinii Jucăuși). Ulterior, învățătorul sau dirigintele va trimite o Solicitare de participare în până în data de 19 martie 2021. Concursul efectiv și trimiterea lucrărilor se vor face în perioada 19 – 28 martie 2021. Analizarea proiectelor se va face în perioada 29 – 30 martie 2021.

Echipele câștigătoare vor fi anunțate în data de 31 martie 2021 pe website și Facebook (nenominal, respectând normele GDPR) cu precizarea clasei și a școlii din care acestea fac parte. În aceeași zi, vor fi anunțate telefonic și cadrele didactice îndrumătoare. Fiecare membru al echipei va fi premiat. Premiile vor fi ridicate de la sediul nostru de pe strada Crișana nr. 1-3, în perioada 31 martie – 09 aprilie 2021, de către cadrul didactic care a semnat Solicitarea de participare.

Tematicile acestui concurs sunt grupate pe categorii de vârstă, iar premiile adaptate în funcție de nevoile elevilor la orele de curs:

Pentru clasele Clasele 0 – II proba constă în realizarea unui desen/colaj, pornind de la imaginea supereroului nostru, PIC Defender. Copiii vor detalia ce cred că are de făcut acest personaj în lupta lui cu deșeurile din canalizare. Desenul poate fi făcut cu creioane colorate, carioci, acuarele sau tempera.Vor fi acordate 12 premii (I+II+III+ Premiul Special al Juriului) pentru Categoria Clasa 0, Categoria Clasa I și Categoria Clasa a II-a.

Pentru clasele III – IV, proba de concurs constă în realizarea unei fotografii sau a unui colaj de fotografii pe tema obiectelor care ajung în canalizare din greșeală sau din neglijența oamenilor. Vor fi acordate 8 premii (I+II+III+ Premiul Special al Juriului) pentru Categoria Clasa a III-a  și Categoria Clasa a IV-a.

Pentru clasele Concurs V – VIII, concursul constă în realizarea unui desen sau a unei reprezentări grafice pe tema obiectelor care nu trebuie aruncate în toaletă (conștientizarea adulților pe tema protejării sistemului de canalizare și a mediului înconjurător). Reprezentarea grafică poate fi făcută în orice aplicație PC. Lucrarea câștigătoare sau o idee din aceasta ar putea fi utilizată de noi pentru a realiza un panou stradal ce urmează a fi amplasat în stațiile de autobuz din oraș și județ. Vor fi acordate 12 premii (I+II+III+ Premiul Special al Juriului) pentru Categoria Clasa a V-a , Categoria Clasa a VI-a, Clasa a VII-a și Clasa a VIII-a.

Facem precizarea că juriul va fi alcătuit din specialiștii noștri în comunicare și fotografie.

De asemenea, formatele cerute pentru desene/colaje, fotografii/colaje și reprezentare grafică sunt:

  • PNG sau JPG pentru clasele 0-IV, respectivi PDF, PNG sau JPEG pentru clasele V-VIII;
  • dimensiunea maximă admisă: 6MB

Premiile oferite pentru fiecare categorie în parte constă în obiecte utile pentru copii, personalizate cu însemnele Companiei Apa. Câteva exemple ar fi: ghiozdane, rucsacuri pentru sport, căști cu Bluetooth, penare, sticle de apă, termosuri, boxe cu Bluetooth și încărcător, creioane simple sau colorate, genți termoizolante pentru micul dejun sau pături pentru drumeții.

Ne dorim ca numărul de participanți să fie cât mai mare. Considerăm că beneficiile organizării unui astfel de concurs sunt foarte mari, deoarece copiii informați și educați pot deveni partenerii noștri în încercarea noastră de a proteja sistemul de canalizare și de a păstra apele curate.