Așa arată o zi a colegilor noștri care se ocupă de întreținerea canalizărilor. Astăzi, 11 octombrie 2021, în localitatea Codlea, pe strada 9 Mai, un cămin de ape uzate a fost desfundat. Cu greutate, cu muncă, cu expunere. O dată la 3 săptămâni, la aceeași adresă, canalizarea se înfundă cu același tip de deșeuri.
Cantitatea de șervețele umede găsită în rețeaua de canalizare este una impresionantă. Toate aceste situații se bazează pe gesturi nepotrivite și inadecvate. Continuăm să atragem atenția asupra faptului că șervețelele umede, discurile demachiante, absorbantele sau alte tipuri de deșeuri din plastic, nu se aruncă în toaletă! Campania noastră SOS Canalizarea! a scos în evidență exact acest fapt: oamenilor nu le pasă deloc de sistemul de canalizare sau de resursele de apă! Importanța unui asemenea gest nu este luată în serios. Responsabilitatea noastră față de protejarea mediului înconjurător, a resurselor de apă și a sistemului de canalizare este vitală, atât în condiții normale, dar și în pandemie.
Sperăm că asemenea situații nu se vor mai repeta. Că fiecare din noi va ști unde se aruncă un șervețel umed sau un absorbant: doar la gunoi!
Împreună păstrăm apele curate!