Actualizare ora 16:00

PENTRU ALIMENTAREA ORAȘULUI, A FOST PORNIT AL DOILEA GRUP DE POMPARE DIN SUBTERAN

La această oră, volumul de apă tratat la Uzina Târlung a fost redus. Pentru suplimentarea necesarului de consum al locuitorilor, al doilea grup de pompare din subteran a fost pornit. Este vorba despre sursa Societății Naționale de Îmbunătățiri Funciare din localitatea Hărman. Grație eforturilor colegilor noștri de la S.N.I.F., debitul de pompare a fost mărit pentru a asigura alimentarea continuă cu apă potabilă a municipiului Brașov.

În continuare, monitorizăm cu atenție această situație și realizăm manevre tehnice în rețeaua publică, pentru a menține furnizarea apei potabile la standardele normale. Facem precizarea că apa furnizată de noi se încadrează în parametri, din punct de vedere microbiologic.

Ne cerem scuze pentru disconfort!


ORA 12:40

Ca urmare a ploilor abundente căzute în cursul zilei de ieri, 12 decembrie 2021, râul Târlung a crescut în debit foarte mult. Acesta alimentează barajul de apă și Uzina de apă Săcele. Astfel, debitul înregistrat a fost unul de 39.505 l/s, față de un debit mediu de 2.300 l/s. Ca urmare, unul din parametrii de analiză ai apei, mai exact, turbiditatea, a crescut semnificativ.

În consecință, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, a fost pornită sursa de rezervă foraje ANIF Prejmer și s-au realizat manevre tehnice în rețeaua publică.

Compania Apa Brașov a primit în cursul acestei dimineți mai multe reclamații legate de aspectul apei de la robinet din unele zone ale Brașovului: Onix, Griviței, 13 Decembrie, Codrii Cosminului. Cetățenii au sesizat aspectul opalescent (albicios) al apei de la robinet.

Monitorizăm încontinuu această situație și luăm măsuri pentru a menține furnizarea apei potabile la standardele normale. Facem precizarea că apa furnizată de noi se încadrează în parametri, din punct de vedere microbiologic.

Vom reveni cu detalii.

Ne cerem scuze pentru disconfort!