Săptămâna Verde s-a încheiat astăzi, 28 aprilie 2023. Ne uităm în urmă și nu ne vine să credem. Timp de 5 zile, am primit în vizită 1.000 de copii și am gestionat 1 parteneriat educațional pe tema schimbărilor climatice.

Ultima zi am avut în vizită: Liceul Andrei Mureșanu, cu clasele a III-a și a IV-a, precum și Școala Gimnazială nr. 8, cu clasa a III-a.

De la clasa O, la clasa a XI-a, în cuvinte mai simple sau mai sofisticate, am comunicat un singur mesaj important: resursele de apă trebuie tratate cu respect și responsabilitate! Indiferent de vârstă, copiii sunt receptivi și au înțelegere pentru viețuitoarele pământului. Și mai cred că oamenii poluează cel mai mult.

Cu fiecare zi, mesajul nostru a ajuns în cât mai multe minți, în cât mai multe suflete. Și puțin câte puțin, schimbăm lumea. Premiem atenția, interesul și dăruirea. Nu avem pretenția că putem să îi premiem pe toți cei care ne calcă pragul. Deși, ei au fost premiați oricum, deoarece au primit cel mai important dar: informația!

Încheiem cu un citat care ne place foarte mult, cu care se finalizează prezentarea pentru clasele de gimnaziu: “ Apa este singură băutură pentru un om înțelept. ” Henri David – Thoreau