Într-o lume plină de informații diferite și contradictorii, am fost interesați să aflăm ce scrie pe ambalajele șervețelelor umede, absorbantelor, scutecelor de unică folosință, bețișoarelor de urechi sau discurilor demachiante. În spiritul campaniei noastre, SOS Canalizarea!, am verificat dacă pe toate aceste etichete scrie că este interzisă aruncarea lor în toaletă. Nu putem numi punctual producători și nici firme, așa că, ne vom referi la majoritatea produselor existente pe piață, în marile magazine.

Astfel, majoritatea ambalajelor de șervețele umede conțin semnul de aruncare la gunoi, simbol internațional. De obicei, acesta este poziționat pe spatele ambalajului, iar dimensiunea lui este una foarte mică. Vizibilitatea tuturor acestor semne este redusă, iar în unele cazuri este ascuns în spatele pliurilor ambalajului. La un singur producător am găsit semnul de aruncare la gunoi pe fața ambalajului, într-un loc vizibil și clar.

Este important ca, într-o astfel de lume să învățăm că citim ambalajele. Vom fi surprinși. În cele mai multe din situații, vom primi cel puțin o informație nouă. În altele, vom avea nevoie de o lupă sau de o pereche de ochelari.

Considerăm că este esențial să ne obișnuim să citim informațiile de pe ambalajele produselor. Atunci, vom ști că șervețelele umede pentru bebeluși, cele de menaj sau de mâini, demachiante sau de șters mobila nu se dizolvă în apă ! Să utilizăm cu încredere coșul de gunoi!

Și da, doar astfel putem păstra apele curate! Împreună!