În apropierea Zilei Mondiale a Apei, continuăm să organizăm activități educative și informative legate de această resursă fundamentală. Când este vorba despre ea, nimic nu este prea mult. Astăzi, 17 martie 2023, am desfășurat 2 activități în paralel: prima, la Stația de Epurare Brașov, cu clasa a IX-a de la Liceul de arte plastice Hans Mattis Teutsch, iar cea de-a doua la Simpozionul Regional “ Apa din satul celor 1000 de izvoare ”, organizat de Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară “ Țara Bârsei ” din Prejmer, cu participarea a 11 școli din județele Brașov, Sibiu și Buzău.

Pentru liceeni, am explicat și vizitat Stația de Epurare. Pentru elevii de gimnaziu, am prezentat, în cadrul Simpozionului, subiectul Schimbări climatice – Risipa de apă și am oferit premii pentru câștigători.

Și da, ne place să abordăm subiecte diverse și interesante. Sarmisegetusa Ulpia Traiana avea 20.000 de locuitori, fântâni publice, băi și sistem de canalizare. La vremea respectivă, cetatea avea un standard de civilizație ridicat.

Vă așteptăm la noi în vizită!