Aceasta a fost replica doamnei invățătoare care a participat la ultima activitate de astăzi, de la Uzina de Apă Târlung. Astfel de atitudini, astfel de copii, astfel de comportament, ne mângâie sufletele și ne fac să credem că ceea ce organizăm, prezentăm și facem este interesant și apreciat .
Ne bucurăm că Acțiunile noastre APArte sunt educative, practice, utile și interactive. La uzina de Apă Târlung, activitățile sunt gândite, în primul rând pentru cei mici. Ele cuprind: explicarea procesului de tratare a apei în hala de filtre, vizita în Laboratorul de Biologie, cu explicații și vietăți expuse și prezentarea power – point, interactivă legată de resursa noastră cea mai de preț, apa, precum și un concurs de desene cu premii. Nici cei mari care ne vizitează la uzină nu sunt uitați. Ei au parte, în plus de Laboratorul de chimie.
Vizita la Stația de Epurare Brașov înseamnă explicarea procesului de epurare și o prezentare interactivă, cu premii, pe tema risipei de apă sau a apei virtuale.
Ne-au adus bucurie și încântare, la Uzina de Apă Târlung, copiii de la: clasa pregătitoare de la Școala Gimnazială nr. 19, clasa a II-a de la Școala Gimnazială nr. 15, clasa a III-a de la Școala Gimnazială nr 6, Iacob Mureșanu, clasa a IV-a, de la Liceul de arte Hans Mattis Teustch, clasa a II-a de la Liceul George Moroianu și clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială nr. 12.
La Stația de Epurare Brașov, ne-au vizitat copiii claselor a V-a și a VI-a, de la Școala Gimnazială nr. 8, clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială nr. 27 și clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială nr. 5.
Pentru a progresa, este nevoie mereu de educație. Iar noi, îi învățăm pe copii să prețuiască apa, să o respecte și să aibă grijă de ea. Cu lecțiile făcute.