V-ați întrebat vreodată, unde ajunge apa din canalizare? Ce se întâmplă cu ea, odată ce dispare din scurgere? Ce înseamnă această lume invizibilă pentru protejarea mediului înconjurător și pentru sănătatea publică?

Avem multe variante de răspunsuri. Nu contează cu adevărat dacă sunt corecte sau greșite, ceea ce e important este cunoașterea, educarea, învățarea. Cu aceste lucruri ne ocupăm în Săptămâna Verde. Cu a crește viitorii adulți responsabili și încrezători, informați și interesați. Cu a explica că e vital să respectăm sursele de apă, dar și sistemul de canalizare. Că drumul apei nu se sfârșește după ce a dispărut din scurgere! Că există oameni care strâng, cu răbdare și cu excavatorul, șervețelele umede pe care le-au aruncat alții în toaletă! Că orice apă este redată naturii doar după ce a fost supusă unui intens și complex proces de epurare!

Explicăm toate acestea și multe în plus tuturor celor care ne aleg în Săptămâna Verde. Azi am realizat prezentările, vizitele și concursurile copiilor la Uzina de Apă Târlung, pentru copiii de la : Liceul Hans Mattis Teutsch, clasele a III-a, Școala Gimnazială nr. 19, clasa a II-a și Școala Gimnazială nr. 8, clasa a IV-a.

La Stația de Epurare Brașov, au avut parte de prezentări și vizite, elevii de la : Colegiul Național Unirea, clasa a VII-a și a X-a și Școala Gimnazială nr. 14, clasa a V-a.

Doar văzând cu ochii tăi, vei ști și vei înțelege.

Mulțumim celor prezenți pentru interes, punctualitate și participare!