Astăzi, 22 martie – Ziua Mondială a Apei ne reamintește importanța celei mai prețioase resurse din lume. Pentru acest an, site-ul dedicat acestei zile, www.worldwaterday.org, ne propune o discuție interactivă despre importanța apei în viețile noastre.

,,Apa înseamnă ceva diferit pentru fiecare dintre noi. Cât de importantă este apa pentru casa ta și viața familiei tale, pentru starea ta de bine și pentru comunitatea din care faci parte?

În gospodării, școli sau la locul de muncă, apa poate însemna sănătate, igienă, demnitate și productivitate. În spațiul cultural sau spiritual, apa poate însemna o legătură cu creația, comunitatea și cu sinele. În natură, apa poate însemna pace, armonie și protejare.

În prezent, resursele de apă sunt periclitate de creșterea populației, de cererea din ce în ce mai mare provenită din agricultură sau industrie, precum  și de impactul negativ al schimbărilor climatice.

Spune-ne poveștile, gândurile și sentimentele tale despre apă.

Credem că prin consemnarea tuturor beneficiilor pe care apa le aduce vieții pe Pământ, vom putea prețui apa așa cum se cuvine și o vom proteja în mod eficient pentru toată lumea.

Fii parte la discuția despre însemnătatea apei pentru fiecare dintre noi.

Etichetați-vă postarea cu #WorldWaterDay.’’

(trad. și adaptare https://www.worldwaterday.org/learn)