Prejmer este cea de-a treia localitate în care vor fi realizate investiții din fonduri europene. Comuna este inclusă în „Proiectul regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Brașov / Regiunea Centru”. Localitățile care vor beneficia de investiții prin intermediul Programului Operațional de Infrastructură Mare și a Programului Operațional de Dezvoltare Durabilă sunt: municipiile Brașov, Săcele, Codlea, orașele Rupea, Ghimbav, comunele Hoghiz, Prejmer, Hărman, Feldioara, Hălchiu, Sânpetru, Bod și Homorod.  Valoarea totală a investiției este de aproximativ 250 de milioane de Euro.

În localitatea Prejmer, va fi dezvoltată infrastructura de apă potabilă. Aceasta include extinderea și reabilitarea rețelei de apă potabilă, pe o lungime de aproximativ 12,7 km, pe următoarele străzi: Mărului, Saturn, Venus, Marte, Pescăriei, Broaștei, Gara Mare, Gara Mică, Strada Mare, Jupiter, Soarelui, Ioan Popescu, Peste Vale, Inginer Ioan Toma, Brașovului, Bisericii, Drumul de Fier, Primăverii, Aleea nr. 1-5, Râul Negru, Cenușii și în Cartierul “La Stejari ”.

De asemenea, vor fi realizate lucrări și pentru extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare, pe o lungime de aproximativ 12,3 km, pe următoarele străzi: Aleea nr. 1-5, Alexandru Ghica, Bisericii, Broaștei, Carpaților, Colonel Ioan Răchițeanu, Drumul de Fier, Gara Mare, Gara Mică, Inginer Ioan Toma, Jupiter, Marte, Mitropolit Andrei Șaguna, Nouă, Pescăriei, Peste Vale, Ioan Popescu, Primăverii, Râul Negru, Saturn, Soarelui, Strada Mare, Brașovului și în Cartierul “ La Stejari”.

Valoarea totală estimată a investiţiilor, în localitatea Prejmer, este de 6,3 milioane de euro, fără TVA.

Contractul de lucrări se află în prezent în procedură de achiziţie publică. Deschiderea ofertelor a avut loc ieri, 2 februarie 2022. După acest pas, urmează analiza lor, iar mai apoi atribuirea. Abia atunci vom putea comunica data de începere a lucrărilor și valoarea exactă pentru această localitate.

Aceste investiții vor contribui la îmbunătățirea calităţii vieții locuitorilor din Prejmer, prin accesul la servicii de apă și canalizare, conform standardelor europene.