În fiecare an, la data de 5 iunie este sărbătorită Ziua mondială a mediului înconjurător. În 2020, tema are la bază importanța biodiversităţii. Acest concept descrie varietatea vieţii de pe Pământ. Alimentele pe care le consumăm, aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem și clima fac planeta noastră locuibilă. Dar, toate îşi au originea în natură. De exemplu, în fiecare an, plantele marine produc mai mult de jumătate din oxigenul din atmosferă, iar un copac ajuns la maturitate ne curăţă aerul, absorbind 22 de kilograme de dioxid de carbon şi eliberând în schimb oxigenul.

Pentru protejarea mediului înconjurător și a surselor naturale de apă, vă rugăm să aveți grijă unde aruncați materialele de plastic, șervețelele umede sau absorbantele! Fie că ajung în pârâuri, fie în rețelele de canalizare, aceste deșeuri provoacă extrem de multe probleme, deoarece trebuie curățate manual.

Să sărbătorim Ziua Mondială a mediului înconjurător cu responsabilitate! În acest sens, vom lansa, în curând, o campanie de informare și conștientizare cu tema – SOS Canalizarea!