Informarea publică pe tema proiectului regional de Dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Brașov / Regiunea Centru continuă, cu Sânpetru și Bod. Acestea fac parte din lista de 13 localități care vor beneficia de investiții în infrastructura de apă și canalizare, prin intermediul accesării a două programe: Operațional de Infrastructură Mare și Operațional de Dezvoltare Durabilă. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 250 de milioane de Euro.

În localitatea Sânpetru, va fi dezvoltată infrastructura de apă potabilă. Aceasta include extinderea rețelei de apă potabilă, pe o lungime de aproximativ 13,37 km, pe un număr de 28 străzi.

De asemenea, vor fi realizate lucrări și pentru extinderea rețelei de canalizare, pe o lungime de aproximativ 18,61 km, pe un număr de 11 străzi. Vor fi montate și conducte de refulare, pe o lungime de 1,62 km. În plus, vor fi construite 3 stații de pompare a apei uzate și va fi instalat un sistem de monitorizare SCADA, local.

Valoarea totală estimată a investiţiilor, în localitatea Sânpetru, este de 10,38 milioane de euro, fără TVA.

În localitatea Bod, va fi extinsă și reabilitată rețeaua de alimentare cu apă, pe o lungime de aproximativ de 3,82 km, pe un număr de 6 străzi. Și aici va fi instalat un sistem de monitorizare SCADA local.

De asemenea, vor fi realizate lucrări și pentru extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare, pe o lungime de aproximativ 8,56 km, pe un număr de 11 străzi.Vor fi montate și conducte de refulare, pe o lungime de 11,96 km.  În plus, vor fi construite 9 stații de pompare a apei uzate și un sistem de monitorizare SCADA local.

Valoarea totală estimată a investiţiilor, în localitatea Bod, este de 4,96 milioane de euro, fără TVA.

Aceste investiții vor contribui la îmbunătățirea calităţii vieții locuitorilor din localitățile Sânpetru și Prejmer, prin accesul la servicii de apă și canalizare, conform standardelor europene.