Dacă parafrazăm o vorbă veche, ar suna cam așa: Spune-mi ce arunci în toaletă sau în canalizare ca să-ți spun cine ești! Unele din obiceiurile noastre, mai puțin responsabile, trebuie schimbate cât mai repede! Campania noastră SOS Canalizarea! își propune să realizeze acest lucru, pentru a putea trăi într-un oraș mai curat, mai puțin poluat și mai responsabil cu mediul înconjurător.

După șervețele umede, absorbante și bețișoare de urechi, o problemă mare pentru canalizare este reprezentată de discurile demachiante. Acestea sunt produse din bumbac, în formă sferică sau pătrată care sunt utilizate pentru scopuri medicale sau cosmetice.

În 1937, Joseph A. Voss a inventat o mașină care tăia o rolă mare de bumbac în discuri mici, de formă sferică. Companiile au început să le producă din anul 1948, iar publicul a început rapid să le utilizeze, mai ales în scopuri cosmetice.

Este bine de știut că, după utilizarea lor, indiferent de scop, discurile demachiante se aruncă la gunoi, nu în toaletă. Dopurile care se formează pe rețelele de canalizare sunt , de cele mai multe ori, formate din șervețele umede, absorbante și aceste discuri care nu se dizolvă în apă.

Gestul acela mic, de a arunca la gunoi discurile, după utilizare, se poate transforma într-unul responsabil și important pentru mediul înconjurător!