Compania Apa Brașov a fost declarată „membrul lunii” de către IAWD – Asociația Internațională a Companiilor de apă din Bazinul Dunării.

În cadrul acestei asociații, sunt inițiate diverse activități legate de domeniul apei, întâlniri, workshopuri și schimburi de experiență.

Noi suntem membri din anul 2019 și am participat activ la o parte importantă a acestor acțiuni.

Cele două proiecte majore ale IAWD, în parteneriat cu Banca Mondială sunt: Programul Apelor Dunărene (Danube Water Program) și Programul Educațional (Danube Learning Partnership).

Seria specială „Membrul lunii” oferă informații despre: activitatea membrilor IAWD, succesele obținute, provocările pe care le-au depășit și gândirea din spatele aderării lor la IAWD.

Cu bucurie și onoare am acceptat acest titlu, care a adus în prim plan o parte din realizările noastre:

  • dublarea lungimii rețelelor de apă și de canalizare operate în ultimii 20 de ani – în prezent, lungimea sistemului de canalizare este de aproximativ 920 km, distanța echivalentă dintre Brașov și Viena;
  • crearea unuia dintre cele mai performante Call Centere din țară, timpul mediu de răspuns la un apel fiind mai mic de 8 secunde;
  • aplicația avansată pentru clienți, pentru IOS și Android, denumită ApaBrasov-mobile;
  • procentajul mare al femeilor angajate într-un sector tehnic, cu o pondere de 28% din personal
  • inițierea, conceperea și implementarea campaniei de informare pentru adulți si copii numită „SOS Canalizarea!”

Articolul întreg, îl găsiți aici: https://www.iawd.at/eng/news/653/details/w/0/apa-brasov-iawd-member-of-the-month/

Mulțumim pentru acest premiu! Punem comunitatea în prim plan și suntem responsabili pentru protejarea și gestionarea resurselor de apă!

În acest context, suntem bucuroși să anunțăm că în perioada 29 – 30 Mai 2024, va avea loc la Brașov, în premieră în România, Forumul Apelor Dunărene, care va reuni peste 150 de specialiști din domeniul apei din Europa și din România. Obiectivul principal al acestui eveniment este să atragă atenția opiniei publice asupra impactului schimbărilor climatice în sectorul apei din această regiune. Prin intermediul conferințelor, workshop-urilor, întâlnirilor și dezbaterilor organizatorii acestui forum internațional vor evidenția exemple de bune practici pentru a face față climei în schimbare.

Vom reveni cu detalii legate de acest eveniment important pentru Brașov și pentru România!