Britanicii sărbătoresc, în perioada 2- 4 iunie 2022, Jubileul de platină, care marchează cei 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta a II-a. În această perioadă, în întregul Regat vor avea loc ceremonii, parade militare și concerte, toate organizate pentru a o onora pe Queen Elizabeth.
Aceasta este primul suveran britanic care celebrează jubileul de platină, o sărbătoare care marchează cele 7 decenii de la urcarea pe tron. Niciodată un suveran britanic nu a domnit atât de mult și este puțin probabil ca un altul să atingă la o astfel de longevitate.

În aceste zile, când este celebrat Jubileul de Platină, este așteptată să-și facă apariția pe balconul Palatului Buckingham, pentru a-și saluta supușii.  Britanicii sunt și ei pregătiți să o celebreze pe regină, care se bucură de o susținere mare în rândul populației.

Cu această ocazie, Lego Windsor a organizat o expoziție pentru public, în care sunt realizate, în miniatură, toate simbolurile regale importante. Angajații au lucrat 281 de ore și au consumat 18.000 de piese. Intrarea costă 37 de dolari, iar copiii mici au gratuitate.