Continuăm prezentarea unei invenții britanice care a schimbat lumea: vasul de toaletă.

În zilele noastre, pentru că toate produsele trebuie să fie smart, au apărut și WC-uri inteligente care au funcții precum setarea temperaturii colacului şi chiar a apei. Unele chiar oferă ambianţă muzicală propice momentelor de “meditaţie”. Este cazul lui Numi Kohler – o toaletă pentru mileniul III, complet digitalizată. Are o tabletă PC cu touchscreen prin care i se pot  controla toate funcţiile. Pe lângă faptul că are suportul încălzit, picioarele pot primi un jet de aer cald, graţie unui sistem de ventilaţie special. Mai mult, vasul este dotat in interior cu un bideu retractabil, funcţionabil tot cu ajutorul touchscreenului.

Inovativ este și sistemul CWS realizat de olandezi: colacul WC-ului este unul mobil, curăţându-se automat de fiecare dată când senzorii simt mizeria.

O altă toaletă spectaculoasă se află în Japonia, la cafeneaua Mumin Papa Café din orasul Akashi. Aceasta este amplasată în mijlocul unui acvariu care cuprinde, pe lângă verdeaţa de rigoare, peşti, broaşte ţestoase şi alte minunăţii acvatice.

Dar pentru că întotdeauna este loc de mai bine, se munceste neîncetat la perfecționarea tronului omului modern, poate cu mult dincolo de necesitate. Avem astăzi toalete care trag singure apa, colaci de WC cu încălzire, care se ridică și coboară singure, bideuri încorporate. Cea mai interesantă țară din acest punct de vedere este Japonia, în care 76% dintre gospodării dețineau cel puțin o toaletă electronică în 2014.