Apa potabilă disponibilă non-stop a fost mereu un aspect care a ținut de civilizație și progres. Pentru a asigura acest serviciu în mod continuu și pentru a diminua riscul de contaminare cu COVID-19, angajații Uzinei de Apă Târlung au fost împărțiți în 2 ture de câte 2 săptămâni. Astfel,  prima grupă locuiește acolo în intervalul 1-15 aprilie, iar hrana este asigurată de Compania Apa. Colegii noştri au înţeles că trebuie să-şi sacrifice viaţa personală, să stea departe de familiile lor pentru a proteja procesul de tratare al apei, precum și cel de distribuție către cetăţeni.

În stațiile de tratare a apei Târlung și Bogata, clorul este substanța folosită pentru a dezinfecta apa brută în vederea consumului, proces care poartă numele de clorinare. Clorul are rolul de a proteja apa potabilă de potențialii factori de contaminare microbiologică pe care apa i-ar putea întâlni în drumul ei către robinetul consumatorului. Facem precizarea că noi menținem o concentrație de clor între 0,1 și 0,4 mg/litru. Valoarea maximă admisă de lege este de 0,5 mg/litru. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, o concentrație de 5 mg/litru NU are efecte negative asupra sănătății.

Suntem alături de colegii noștri de la Uzina de Apă și le mulțumim în numele comunității. Datorită lor, apa potabilă este la robinetele voastre, disponibilă și tratată conform normelor românești și europene!