Compania Apa Brașov va sprijini infrastructura necesară noului spital regional, Centrului de Afaceri și Institutului de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania Brașov, toate situate pe strada Institutului. În plus, vor mai fi realizate și lucrări de extindere a rețelelor de alimentare cu apă în zona aeroportului Ghimbav.

Primul proiect important se numește Extindere rețea apă și canalizare în zona străzii Institutului.

Zona ce cuprinde străzile Egretei, DE 1167 și strada Institutului, dar și arealul în care urmează să se construiască noul spital regional și Centrul de Afaceri din municipiul Brașov nu au în prezent un sistem centralizat de alimentare cu apă și nici rețea publică de canalizare. Ca urmare, pe strada Institutului vor fi montate două conducte, una de alimentare cu apă și una de canalizare, în valoare de aproximativ 3,2 milioane de lei.

Al doilea proiect se numeşte Extindere rețea apă și rețea canalizare zona Ghimbav, DJ 103C, județ Brașov. Acesta presupune extinderea rețelei de apă spre zona viitorului aeroport cu o conductă de polietilenă, pe o lungime de aproximativ 2,4 km, instalarea a 3 cămine de vane și execuţia unui branșament de apă. În plus, rețeaua de canalizare va fi extinsă pe o lungime de aproximativ 3,7 km, va fi construită o stație de pompare a apelor uzate și montată o conductă de refulare în lungime de 3,3 km.

Valoarea estimată a acestei lucrări este de aproximativ 15,8 milioane de lei.

Ambele proiecte sunt în procedură de achiziție publică și vor fi finanțate exclusiv din bugetul propriu al Companiei Apa Brașov.

Comunicat – 25 februarie 2019 – Investitii din fonduri proprii