În perioada 29 – 30 mai 2024, va avea loc la Brașov, Forumul Apelor Dunărene (Danube Water Forum), la Hotelul Kronwell. Acesta se va desfășura concomitent cu o întrunire a Consiliului Asociației Internaționale a Apei (IWA), atelierul Hub-ului Dunărea al Programului de Benchmarking al Utilităților și alte întâlniri de afaceri.

Forumul este organizat în cadrul Danube Water Program, coordonat de IAWD și Banca Mondială, cofinanțat de Guvernul Austriei, în colaborare cu Centrul de Excelență al Utilității Viitorului. Gazdele evenimentului sunt Compania Apa Brașov și Asociația Română a Apei (ARA).

Forumul „Inovații în sectorul apei pentru o nouă realitate climatică” va atrage peste 150 de reprezentanți marcanți din sectorul apei din Bazinul Dunării și din întreaga lume, pentru a discuta despre impactul schimbărilor climatice asupra sectorului apei din regiune. Evenimentul va cuprinde sesiuni de dezbateri referitoare la efectele acestora asupra operatorilor serviciilor de apă, cu exemple de bune practici.

Compania Apa Brașov este un membru activ al Asociației profesionale IAWD și IWA. Facem precizarea că, IAWD este o asociație a operatorilor de servicii de apă și de canalizare-epurare, din regiunea Dunării. Ea reunește membri din 14 țări, printre care și Compania Apa Brașov, Aquatim S.A, Apaserv Satu Mare și Apa Nova București.

Programul Danube Water a fost înființat acum 10 ani, este finanțat de Banca Mondială și de Guvernul Austriei și are ca scop reunirea reprezentanților țărilor din bazinul hidrografic al Dunării care au aceleași probleme de infrastructură, dat fiind trecutul lor comun. Unul dintre scopurile acestui program este și acela de a fi o platformă de schimb de experiență între companiile de apă și asociațiile din regiune. În plus, are o componentă de învățare, cu ajutorul Centrelor de excelență înființate, unul dintre ele fiind la Brașov.

Forumul Apelor Dunărene 2024 este o premieră în România și este o onoare pentru noi să fim parteneri și gazde pentru o întrunire internațională atât de importantă pentru specialiștii din domeniul apei.