Într-o grădiniță strălucind a curățenie și ordine, întâmpinați de oameni calzi și dedicați, am pășit încet și în liniște. Ne era teamă un pic, eram pentru prima oară în fața unor copii de 5-6 ani, atât de mici și atât de sfătoși. Cuvintele noastre meșteșugite, clare pentru copiii mai mari, au căpătat acum alte semnificații. Ne-am adaptat, am vorbit frumos despre apă, despre felul în care ne clădim această relație cu esența vieții.

Am acordat premii pentru răspunsurile corecte, ne-am umplut ziua cu inocență, am organizat un concurs de desen. Am venit pregătiți și le-am așezat în față planșe care conțineau un element-simbol al apei. De acolo, i-am lăsat pe copii să creeze universul în care apare acest element important. Norii, stropitorile, iazurile cu rățuște, casele sau fântânile le-au dezlegat imaginația creatoare.

Da, au fost și lacrimi. Nu avem cum să le oprim. Într-o lume perfectă, toți ar primi premii! Noi atât putem face. Să îi stimulăm pe cei care depun un efort, sunt atenți și au idei!

Mulțumim doamnelor de la Grădinița nr. 36 din Brașov, precum și copiilor minunați de la Grupele Mari A și B!