Forumul Apelor Dunării 2024 (Danube Water Forum) a avut loc la Brașov în perioada 29 – 30 mai 2024. Pentru 2 zile, Brașovul, în premieră în România, a reușit să fie gazda reprezentanților de seamă ai Asociației Internaționale a Apei, ai Asociației Companiilor de Apă din bazinul Dunării, ai Asociației Române a Apei, ai Băncii Mondiale, ai companiilor de apă din țară și ai experților români și străini. 

Evenimentul a depășit multe recorduri, printre care: peste 300 de participanți, 60 de experți care au susținut prezentări și conferințe, peste 30 de țări care și-au trimis reprezentanții.

Temele au avut în centrul atenției provocările sectorului de apă potabilă și uzată, schimbările climatice, strategii de adaptare la acestea, inovații și provocări tehnologice, atragerea forței de muncă tinere în acest domeniu, dar și a femeilor cu expertiză, managementul sustenabil al resurselor de apă, dar și reutilizarea apei epurate.

Pentru noi a fost o onoare și o provocare. Pentru o secundă din tumultul vieții, lumea bună a sectorului de apă și-a pus amprenta peste Brașov.

Din toate aspectele discutate, o singură idee rămâne bine ancorată: că locurile de muncă din acest sector ar putea fi numite verzi, încă la nivel teoretic, dar pe viitor, chiar și legal! Ne bucurăm să fim parte la minunatul proces de protejare a mediului înconjurător!

Mulțumim și noi pentru oportunitate, pentru ce am trăit, pentru ce am învățat!