Cea de-a patra zi de un alt fel de școală ne-a încântat cu un feedback grozav! O doamnă profesor ne-a spus că ceea ce facem este incredibil, că suntem bine organizați și că informațiile oferite sunt potrivite și interesante. Ne bucură, ne mobilizează și ne obligă aceste cuvinte. Așadar, cu fiecare zi care trece încercăm să fim mai buni, mai dinamici, mai asortați!

Uzina de Apă Târlung a fost gazdă pentru elevii claselor a VII-a de la Școala Gimnazială nr. 2 „Diaconu Coresi” Brașov, celor de a VI-a de la Colegiul de Științe Grigore Antipa și vecinilor noștri, de la Școala Gimnazială nr. 5 Săcele, cu cei mici, de clasele II-a, a III-a și a IV-a.

Consumul real de apă al fiecăruia din noi este este suma apei utilizate direct și a apei virtuale. Orice aliment cumpărăm, orice element vestimentar alegem, orice pantofi purtăm, orice detergent folosim sau orice parfum utilizăm, acel element conține apă virtuală, folosită în procesul de producție.

Spre exemplu, pentru o ceașcă de cafea sunt necesari 140 de litri de apă, 180 de litri pentru un kilogram de roșii, 460 de litri pentru un kilogram de portocale sau 15.500 de litri pentru 1 kg de carne de vită. Pentru fabricarea unui tricou din bumbac se consumă 2.700 de litri, iar pentru obținerea unei perechi de blugi, 11.000 de litri.

“ Apa este singura băutură pentru un om înţelept”

Henri David Thoreau