Compania Apa realizează constant acțiuni de curățare a colectoarelor și rețelelor de canalizare din municipiul Brașov și din localitățile din aria de operare. Din păcate, acestea se înfundă frecvent cu diverse obiecte și mizerii aruncate iresponsabil de către cetățeni, de la șervețelele umede, până la materiale din plastic și alte deșeuri.

Astăzi, 10 aprilie 2020, colegii noștri de la Secția Canal au desfășurat o acțiune de decolmatare a colectorului de dimensiuni mari ( diametru 1 metru) din zona Avantgarden, mai exact, pe strada Lucernei.

Ținând cont de contextul epidemiologic actual, facem, din nou, un apel către locuitorii Brașovului: vă rugăm fiți responsabili și nu aruncați în toaletă obiecte din plastic, șervețele umede sau absorbante! Acestea se aruncă doar la gunoi, astfel ca apele, care sunt mai importante ca oricând, să fie protejate ca de altfel și sistemul de canalizare, dar și sănătatea angajaților care se ocupă de întreținerea acestuia și care se expun riscului de a se contamina de la bacteriile existente în această mizerie.

În această perioadă de pandemie, angajații Companiei Apa Brașov rămân la serviciu pentru a menține la parametrii normali furnizarea apei potabile și pentru a desfășura operațiunile de curățare a rețelelor și colectoarelor care se înfundă în mod constant. Dumneavoastră stați acasă și fiți responsabili!