Tot ce ține de energia verde are importanță și sens în lumea de azi. Unele realizări inginerești în domeniu se disting în noianul de lucruri bune care se întâmplă. Cum ar fi cea mai mare și mai puternică turbină eoliană din lume, care a fost construită de chinezi. Mingyang Smart Energy a construit MySE 16-260, care deține recordul absolut la mărime și putere, de 16 megawați. În ciuda vânturilor din zona de coastă,  care pot ajunge și la 136,8 km/h, această mașinărie rămâne intactă deoarece este concepută să reziste și înfrunte condiții meteo extreme. Ea are un diametru al rotorului de 260 de metri și poate genera 67 de milioane de kWh/an, adică aprovizionarea cu energie electrică a 80.000 de locuințe. Acest fapt înseamnă reducerea emisiilor de carbon cu 56.000 de tone.

Schimbarea înseamnă trecerea la energia verde. Studiile au demonstrat că ne putem susține utilizând doar energia solară, eoliană sau alte tipuri de energie verde.

Combustibilii fosili sunt responsabili pentru aproape 90% din emisiile de carbon, iar încălzirea globală și temperaturile extreme pe care le resimțim sunt doar consecințele utilizării acestora.

Utilizând vântul ca sursă de energie, ne protejăm de caniculă și de ploile torențiale!