În condițiile în care experții în climatologie avertizează că  temperatura medie la suprafața Pământului a crescut cu 0,07 grade Celsius la fiecare zece ani, începând din 1880, problema siguranței și calității apei potabile se pune tot mai accentuat. Ca rezultat al acestui proces de încălzire globală, inundațiile și incendiile au devenit riscurile majore ale timpurilor noastre.

Fiecare dintre noi poate ajuta la încetinirea procesului de încălzire globală. Spre exemplu, este cunoscut faptul că impactul apei îmbuteliate asupra mediului înconjurător este de până la 3.500 de ori mai mare decât cel al apei de la robinet, conform unui studiu realizat recent de Institutul din Barcelona pentru Sănătate Globală. Drept urmare, încurajăm toți locuitorii să consume apă de la robinet.

Pentru Compania Apa Brașov, protejarea sănătății publice este principalul obiectiv. Pentru livrarea unei ape potabile sigure, prelevăm probe de apă din 62 de puncte din municipiul Brașov, Codlea, Săcele și zona Rupea, din rezervoarele de înmagazinare și rețeaua de distribuție.

Pentru siguranța tuturor, apa este controlată zilnic în Laboratorul de Apă Potabilă, acreditat RENAR, conform Programului Anual de Monitorizare și Control al Calității Apei Potabile, avizat de către Direcția de Sănătate Publică a județului Brașov. Anual sunt efectuate peste 30.000 de analize microbiologice și fizico – chimice pentru fiecare zonă de distribuție.

Toate punctele de prelevare pot fi identificate pe site-ul nostru, la adresa: https://www.apabrasov.ro/monitorizarea-calitatii-apei/, precum și Rapoartele de încercare emise.

Vă asigurăm că suntem responsabili și pregătiți să livrăm în continuare o apă sigură și de bună calitate la robinete.