Reteaua de canalizare

Reteaua de canalizare

Serviciul de canalizare cuprinde totalitatea activitatilor necesare pentru:

  • colectarea, transportul si evacuarea apelor uzate de la clienti catre statiile de epurare;
  • epurarea apelor uzate si apoi evacuarea lor in emisar;
  • colectarea, evacuarea si depozitarea adecvata a deseurilor din gurile de scurgere a apelor pluviale;
  • evacuarea, tratarea si depozitarea namolurilor si a altor deseuri similare derivate din activitatile prevazute mai sus;
  • evacuarea apelor pluviale din intravilanul localitatilor.

Reteaua de canalizareReteaua de canalizare este parte a sistemului public de canalizare, alcatuita din canale colectoare, canale de serviciu, camine, guri de scurgere si constructii anexe care asigura preluarea, evacuarea si transportul apelor uzate.
Racordul de canalizare este partea din reteaua publica de canalizare care asigura legatura dintre instalatia interioara a clientului si reteaua publica de canalizare.

Pentru evitarea inundarii imobilului clientului in cazul intrarii sub presiune a retelei de canalizare datorita precipitatiilor abundente, racordarea la reteaua de canalizare se va face prin intermediul vanelor si clapetilor contra refularii. Montarea vanelor si clapetilor este responsabilitatea clientului.

Intreaga populatie din Brasov este conectata la sistemul de canalizare. Unii locuitori din vecinatatea Brasovului (Sacele, Harman, Sanpetru, Rasnov, Cristian, Ghimbav) sunt conectati la acelasi sistem de canalizare.