Epurarea apelor uzate

Epurarea apelor uzate

Apa uzata, numita si "apa folosita" sau "apa de canalizare" are incarcatura microbiologica ce reprezinta un factor de risc pentru sanatatea umana. Ca urmare ea trebuie transformata prin epurare intr-o starea ce-i permite deversarea in orice emisar (rau, lac, mare, etc.) fara a prejudicia flora si fauna.

Epurarea apelor uzate este procesul complex realizat cu echipamente de inalta performanta, bazat pe avizele, acordurile si autorizatiile de mediu eliberate de catre autoritatile competente, potrivit reglementarilor legale din domeniul protectiei calitatii apei si a mediului, astfel incat sa fie garantate atat protectia si conservarea mediului, cat si igiena si sanatatea populatiei.

Tratarea apelor uzate si meteorice transportate prin sistemul de canalizare se face in Statiile de Epurare prin procedee mecanice si biologice, rezultand namol. La randul lui, namolul este tratat prin fermentare anaeroba si deshidratare dupa care este depus in depozitul ecologic propriu, pentru a fi folosit in agricultura.

Statia de Epurare din Brasov este inclusa intr-un program in derulare finantat din fonduri ale Uniunii Europene, pentru retehnologizarea ei completa. Detaliile acestui program le regasiti aici: Companie / Proiecte din fonduri europene / POS mediu

Epurarea apelor uzate Epurarea apelor uzate Epurarea apelor uzate
Epurarea apelor uzate Epurarea apelor uzate Epurarea apelor uzate
Epurarea apelor uzate