Comunicate

Comunicate

18 martie 2019 - Comunicat - ora 12.00

MODERNIZAREA REȚELELOR DE APĂ ȘI CANALIZARE ÎN BRAȘOV ȘI SĂCELE CONTINUĂ ȘI ÎN ACEST AN

În Brașov, în perioada 18 martie – 4 mai 2019, vor avea loc lucrări de modernizare a rețelelor de alimentare cu apă pe strada Avram Iancu. Astfel, de la intersecția cu strada Morii și până la intersecția cu strada Bisericii Române vor fi executate lucrări de înlocuire a conductei de distribuţie a apei potabile, precum şi a branşamentelor. Circulația va fi blocată pe un sens în zona specificată și va fi semnalizată corespunzător. Practic, va fi continuat proiectul început în toamna anului trecut, de reabilitare a rețelei de apă potabilă din această zonă, proiect care a fost sistat pe perioada sezonului rece.

Tot în Brașov, lucrările de pe strada Fundătura Hărmanului vor continua până în data de 29 martie. Aici se reabilitează rețeaua de canalizare pentru cartierul Timiș-Triaj. Lucrarea programată constă într-o subtraversare de cale ferată. Circulația va fi restricționată pe un sens.

În municipiul Săcele, luna aceasta încep lucrările de extindere a rețelei de canalizare și montarea de racorduri pe bulevardul Gheorghe Moroianu, de la intersecţia cu str. Ady Endre până la intersecţia cu George Coşbuc.

Aceste lucrări fac parte din Contractul nr. 9F, loturile 1 și 2, în valoare totală de 24,61 milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional de Infrastructură Mare. Mai multe detalii găsiți aici.

 

Îi asigurăm pe brașoveni că aceste lucrări de modernizare sunt în beneficiul întregii comunități, chiar dacă vor presupune disconfort pe perioada șantierului. Pe termen lung, în privința alimentării cu apă, se vor diminua semnificativ întreruperile din aceste zone. Pentru canalizare, apele uzate vor fi colectate în rețeaua publică și transportate la Stația de Epurare Brașov.

 

Comunicat - 18 martie 2019 - Modernizarea retelelor de apa si canalizare in Brasov si Sacele continua

 

Comunicat 13 martie 2019

13 martie 2019 - Comunicat - ora 14.00

COMPANIA APA ÎNLOCUIEȘTE CONTOARELE DE BRANȘAMENT ÎN BRAȘOV ȘI POIANA BRAȘOV

      Contor inteligent

În perioada martie – decembrie 2019, Compania Apa va schimba toate contoarele care se apropie de expirarea termenului de valabilitate metrologică, care este de 7 ani. Această acțiune are la bază Legea 241/2006 republicată și Regulamentul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, aprobat de A.D.I.D.A.J. Brașov.

Ne propunem ca, în viitorul apropiat, toți clienții din Brașov și Poiana Brașov să aibă contoare inteligente sau cu modul radio.

Contoarele cu citire la distanță sunt mecanice și au atașat un modul radio pentru transmiterea informațiilor până la o distanță maximă de 150 de metri în câmp deschis. Contoarele inteligente au inclus în corpul lor acest modul de citire la distanță, care are și alte funcții: bază de date în care sunt înregistrate debitele minime sau maxime, pot semnala pierderi de apă în rețeaua interioară, lipsa apei sau inversarea sensului de curgere al apei. Spre exemplu, pe cadranul contorului apare afișat, pe lângă index, și debitul instantaneu. După montarea noilor contoare, nu mai este necesară prezența proprietarului pentru citirea indexului. Înlocuirile nu presupun niciun cost suplimentar din partea clienților.

Pentru început, asociațiile de proprietari și agenții economici vor beneficia de instalarea de contoare inteligente. Astfel, citirile vor ajunge rapid în baza noastră de date și vor putea fi facturate în consecință.

Pentru persoanele fizice, înlocuirea se va face progresiv, în două etape. În prima, înlocuirea se va realiza cu contoare de același tip. În cea de-a doua etapă, procesul de schimbare a contoarelor va fi planificat pe străzi și zone, iar aparatele de măsură montate vor avea modul pentru citire la distanță.

Pentru ca întreaga operațiune să se desfășoare în condiții optime, îi rugăm pe clienții noștri care au primit o înștiințare pe această temă, următoarele:

  • să asigure accesul la contorul de branșament
  • să programeze lucrarea la numărul de telefon 0268/926, de luni până vineri, în intervalul orar 0700–1900

Îi asigurăm pe toți clienții noștri că acest proces de modernizare este în beneficiul lor deoarece citirile vor fi făcute mai simplu, mai exact, mai rapid.

 

Comunicat - 13 martie 2019 - Inlocuirea contoarelor de bransament in Brasov si Poiana Brasov

 

Comunicat 12 martie 2019

12 martie 2019 - Comunicat - ora 14.00

LUCRĂRI DIN FONDURI EUROPENE PE STRADA FUNDĂTURA HĂRMANULUI.

TRAFIC RESTRICŢIONAT PE O BANDĂ.

În data de 13 martie 2019, la ora 9.00, încep lucrările de reabilitare şi extindere a reţelei de canalizare din cartierul Timiş-Triaj, pe strada Fundătura Hărmanului, la trecerea de cale ferată. Traficul va fi restricţionat pe o bandă, iar timpul estimat pentru efectuarea acestei lucrări este de 3 zile.

Reţeaua de canalizare din cartierul Timiş-Triaj va fi modernizată din fonduri europene, prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare. Lucrarea face obiectul Contractului nr. 9F, lot 2, în valoare de 4,37 milioane de lei. Străzile incluse în contract sunt Timiş-Triaj şi Fundatura Hărmanului, iar lungimea totală a reţelei ce urmează a fi executată este de 1,6 km.

Mai multe detalii despre contract găsiţi aici.

 

Comunicat 25 februarie 2019

25 februarie 2019 - Comunicat - ora 15.00

ÎN 2019, COMPANIA APA VA INVESTI DIN FONDURI PROPRII 19 MILIOANE DE LEI

Compania Apa Brașov va sprijini infrastructura necesară noului spital regional, Centrului de Afaceri și Institutului de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania Brașov, toate situate pe strada Institutului. În plus, vor mai fi realizate și lucrări de extindere a rețelelor de alimentare cu apă în zona aeroportului Ghimbav.

Primul proiect important se numește Extindere rețea apă și canalizare în zona străzii Institutului.

Zona ce cuprinde străzile Egretei, DE 1167 și strada Institutului, dar și arealul în care urmează să se construiască noul spital regional și Centrul de Afaceri din municipiul Brașov nu au în prezent un sistem centralizat de alimentare cu apă și nici rețea publică de canalizare. Ca urmare, pe strada Institutului vor fi montate două conducte, una de alimentare cu apă și una de canalizare, în valoare de aproximativ 3,2 milioane de lei.

Al doilea proiect se numeşte Extindere rețea apă și rețea canalizare zona Ghimbav, DJ 103C, județ Brașov. Acesta presupune extinderea rețelei de apă spre zona viitorului aeroport cu o conductă de polietilenă, pe o lungime de aproximativ 2,4 km, instalarea a 3 cămine de vane și execuţia unui branșament de apă. În plus, rețeaua de canalizare va fi extinsă pe o lungime de aproximativ 3,7 km, va fi construită o stație de pompare a apelor uzate și montată o conductă de refulare în lungime de 3,3 km.  

Valoarea estimată a acestei lucrări este de aproximativ 15,8 milioane de lei.

Ambele proiecte sunt în procedură de achiziție publică și vor fi finanțate exclusiv din bugetul propriu al Companiei Apa Brașov.

 

Comunicat - 25 februarie 2019 - Investitii din fonduri proprii

 

Comunicat 11 ianuarie 2019

11 ianuarie 2019 - Comunicat - ora 14.00

Mesajul nostru pentru toți clienții: Alege să fii informat!

La sediul Companiei Apa Brașov a avut loc astăzi, 11.01.2019, prima întâlnire din acest an cu jurnaliștii. Temele abordate au fost: tarifele mai mici pentru serviciul de canalizare-epurare, investițiile planificate pentru acest an (fonduri proprii și fonduri europene), dar și campania „Alege să fii informat!”.

Astfel, punem la dispoziția clienților noștri un serviciu GRATUIT, de informare prin SMS. Mesajele transmise constau în atenţionări asupra întreruperii furnizării apei potabile, a duratei acestei întreruperi, respectiv alte informații de interes pentru clienți. Toți cei care au contract cu noi, pot primi astfel de informări dacă sunt dispuși să ne ofere numărul lor de telefon.

In viitorul apropiat, vom dezvolta această aplicație și pentru cei care nu au contract încheiat cu noi, dar beneficiază de toate serviciile noastre. Mai exact, persoanele vizate sunt consumatorii care locuiesc la bloc, care în prezent sunt informați doar de către președinții/administratorii asociațiilor din care fac parte.

 

  Intalnire cu jurnalistii - 11 ianuarie 2019   

 Intalnire cu jurnalistii - 11 ianuarie 2019
  
  Campania ALEGE SA FII INFORMAT!

 

Comunicat 21 decembrie 2018

21 decembrie 2018 - Comunicat - ora 13.00

TARIFE MAI MICI PENTRU CANALIZARE, DIN 01 IANUARIE 2019

Tariful pentru serviciul de canalizare practicat de Compania Apa Braşov va scădea din 01 ianuarie 2019, când va fi aplicată noua cotă TVA de 9%.

Potrivit modificărilor aduse Codului fiscal prin Legea nr. 175/2018, nivelul cotei TVA pentru serviciile de canalizare scade de la 19%, cât este acum, la 9%, ceea ce va însemna reduceri ale facturilor plătite de fiecare familie.

Noul tarif pentru metrul cub de canalizare – epurare va fi de 2,88 lei, cu TVA, cu 26 de bani mai puţin decât în prezent.

Astfel, utilizatorii vor plăti începând cu 01 ianuarie 2019, 7,05 lei/ mc pentru serviciul de alimentare cu apă şi serviciul de canalizare-epurare. Noul tarif se situează la nivelul celui din anul 2014.

 

Comunicat 06 decembrie 2018

06 decembrie 2018 - Comunicat - ora 14.00

CAPTAREA IZVOARELOR DIN MASIVUL CIUCAȘ, DIN NOU FUNCȚIONALĂ

Sistemul de captare a apelor din izvoarele de suprafață din munții Ciucaș a fost reparat și reamenajat. Măsura a fost luată după ce, în vara aceasta, viiturile puternice au afectat grav alimentarea cu apă din acest masiv. Au fost schimbate site, filtre, jgheaburi de dirijare a apei și a fost curățată toată albia bazinului.

Captarea Ciucaș alimentează cu apă cartierul Noua, o parte din municipiul Săcele, precum și localitățile Tărlungeni și Zizin. Drept urmare, reamenajarea bazinului în care sunt captate izvoarele din zonă a îmbunătățit calitatea serviciului de alimentare cu apă din această sursă.

  

  Captare Ciucas - 06122018 - 01     Captare Ciucas - 06122018 - 02 
Captare Ciucas - 06122018 - 03 Captare Ciucas - 06122018 - 04
Captare Ciucas - 06122018 - 01

 

 

  

Comunicat 29 noiembrie 2018

29 noiembrie 2018 - Comunicat - ora 16.00

LUCRĂRILE DE MODERNIZARE A REȚELELOR DE APĂ DESFĂȘURATE PE STRADA AVRAM IANCU CONTINUĂ ȘI ÎN LUNA DECEMBRIE

În cadrul proiectului derulat de către Compania Apa Brașov, de modernizare a reţelelor publice de apă potabilă, lucrările vor continua și pe parcursul lunii decembrie. Străzile unde se montează conducta sau se realizează cuplări la căminele existente sunt Avram Iancu, Bisericii Române și Morii.

În zilele de 30 noiembrie și 01 decembrie va fi nevoie de restricționarea temporară a circulației la intersecția străzilor Morii și Avram Iancu. Vă asigurăm că depunem toate eforturile pentru finalizarea lucrărilor din zonă în cel mai scurt timp.

Investiția este din fonduri europene și face parte dintr-un contract de reabilitare și extindere a reţelelor publice de distribuție apă potabilă din municipiul Brașov, care a început în luna august a acestui an și care se va derula până în februarie 2020.

Valoarea întregului contract derulat este de aproximativ 19,24 milioane de lei, inclusiv TVA.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulţumim pentru înțelegere atât participanților la trafic, cât și locuitorilor din zonele adiacente.

 

Comunicate 19-21 noiembrie 2018

21 noiembrie 2018 - Comunicat - ora 11.00

MONTAJUL CĂMINULUI DE VANE DE LA INTERSECȚIA STRĂZILOR STADIONULUI ȘI AVRAM IANCU A FOST FINALIZAT

Deși echipele Companiei au lucrat în condiții dificile de iarnă şi au depăşit obstacole neprevăzute, montajul căminului de vane de mari dimensiuni, amplasat la intersecția străzilor Stadionului și Avram Iancu a fost finalizat ieri, în jurul orelor 1800.  
 
Lucrările continuă şi astăzi cu executarea cuplării noilor conducte la reţeaua publică de distribuţie apă potabilă existentă pe str. Stadionului şi extinderea lor până la str. Bisericii Române, respectiv până la str. Morii. 

Investiţia face parte dintr-un contract de reabilitare și extindere a reţelelor publice de distribuție apă potabilă din municipiul Brașov, care a început în luna august a acestui an și care se va derula până în februarie 2020.

 

  Montaj camin vane - Str. Stadionului     Montaj camin vane - Str. Stadionului    Montaj camin vane - Str. Stadionului     Montaj camin vane - Str. Stadionului  
Montaj cămin vane - Str. Stadionului

 


 

19 noiembrie 2018 - Comunicat de presă - ora 16.00

ÎNCEPÂND DE MARŢI, 20.11.2018, ORA 07:00, CIRCULAŢIA VA FI ÎNCHISĂ PE O BANDĂ DE MERS, LA INTERSECŢIA STRĂZILOR STADIONULUI ȘI AVRAM IANCU

În cadrul proiectului derulat de către Compania Apa Brașov, de modernizare a reţelelor publice de apă potabilă, marți, 20.11.2018, se vor executa lucrări de montare a unui cămin de vane de 2,5 x 2,5 x 3 metri, la intersecția străzilor Stadionului şi Avram Iancu.
Pentru efectuarea acestor lucrări, temporar, în zonele afectate, circulația se va închide pe strada Avram Iancu, prima bandă, sensul de urcare dinspre str. Stadionului spre centrul orașului, începând de mâine, 20.11.2018, ora 07.00, până miercuri, 21 noiembrie, ora 11.00.
Lucrarea va fi semnalizată corespunzător și semaforizată pe timp de noapte.
Această lucrare face parte dintr-un contract de reabilitare și extindere a reţelelor publice de distribuție apă potabilă din municipiul Brașov, care a început în luna august a acestui an și care se va derula până în februarie 2020.
Valoarea întregului contract derulat, finanțat din fonduri europene, este de aproximativ 19,24 milioane de lei, inclusiv TVA.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulţumim pentru înțelegere atât participanților la trafic, cât și locuitorilor din zonele adiacente.

 

  Semnalizare lucrare - Str. Avram Iancu  
Semnalizare lucrare - Str. Avram Iancu

 

Comunicat de presa - 19 noiembrie 2018 - ora 16.00   

  

Comunicate 07 noiembrie 2018

07 noiembrie 2018 - Comunicat de presă - ora 15.00

CIRCULAŢIA VA FI RESTRICŢIONATĂ LA INTERSECŢIA STRĂZILOR NICOPOLE ŞI AVRAM IANCU

Revenim cu amănunte legate de lucrarea noastră de pe strada Nicopole.

În cadrul proiectului de modernizare a reţelei de apă, derulat de către Compania Apa, se execută lucrari pentru înlocuirea reţelei publice de apă pe str. Avram Iancu.

Pentru a putea executa lucrarea de traversare a intersecţiei dintre str. Nicopole şi str. Avram Iancu, pe sensul spre centru,  este necesară închiderea circulaţiei rutiere pe str. Nicopole, tronsonul cuprins între breteaua către Spitalul de Copii şi intersecţia cu str. Avram Iancu, începând de joi, 8 noiembrie, ora 700 până vineri, 9 noiembrie, ora 1000.

Traficul din această zonă va fi deviat astfel:

- pe sensul de mers dinspre str. De Mijloc spre str. Avram Iancu, traficul va fi deviat pe breteaua care trece pe lângă Spitalul de Copii şi iese în Avram Iancu (conform planului ataşat);

- pe sensul de mers dinspre str. Avram Iancu spre str. De Mijloc, traficul va fi deviat pe str. Morii (conform planului ataşat).

Această lucrare face parte dintr-un contract de reabilitare și extindere a reţelelor publice de distribuție apă potabilă din municipiul Brașov, care a început în luna august a acestui an și se va termina în februarie 2020. Valoarea întregului contract derulat din fonduri europene este de aproximativ 19,24 milioane de lei, inclusiv TVA.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și le mulţumim atât șoferilor, cât și locuitorilor din zonele adiacente pentru înțelegere!

 

   Str. Nicopole restrictionata - Deviere sens spre Avram Iancu      Str. Nicopole restrictionata - Deviere sens str. De Mijloc   
Deviere trafic str. Avram Iancu Deviere trafic str. De Mijloc

 

Comunicat de presa - 07 noiembrie 2018 - ora 15.00   

 

  


 

 

CIRCULAŢIA VA FI RESTRICŢIONATĂ LA INTERSECŢIA STRĂZILOR NICOPOLE ŞI AVRAM IANCU

Comunicat de presă - ora 14.00

Circulaţia rutieră va fi restricţionată joi, 8 noiembrie 2018, la intersecţia străzilor Nicopole şi Avram Iancu, între orele 0700–2000. În zonă, se vor desfăşura lucrări de reabilitare a reţelei de apă, din fonduri europene. Mai exact, este vorba despre Contractul de Lucrări 9F – „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie apă potabilă şi canalizare în Braşov şi Săcele”, Lot 1, în valoare de 19,2 milioane de lei, inclusiv TVA.

Contractul face parte din proiectul major „Fazarea proiectului Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Braşov”, finanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare.

Mulţumim pentru înţelegere şi vă cerem scuze pentru disconfortul creat!

 

Comunicat de presa - 07 noiembrie 2018 

  

Comunicat 25 octombrie 2018

COMPANIA APA BRAȘOV VA MODERNIZA INSTALAȚIA DE CAPTARE A BIOGAZULUI

 

Statia de Epurare Stupini

Foto: Reinhard Rothbacher


 

Stația de epurare Stupini va produce propria energie electrică, adică minimum 230 kW, care vor fi suficienți pentru buna funcționare a treptei biologice de epurare a apelor uzate. În acest sens, Compania Apa Brașov va moderniza din fonduri proprii instalația de captare a biogazului din cadrul stației de epurare.

Mai exact, vor fi achiziționate două grupuri de cogenerare, o instalație de desulfurizare a biogazului, trei cazane de producere a energiei termice. Două cazane vor funcționa cu biogaz, iar unul va fi prevăzut cu arzător pe gaz natural.

Actualele echipamente nu mai funcționează la parametri nominali. În ultimii doi ani, biogazul a fost folosit la Stația de Epurare Brașov pentru cazanele de încălzire a nămolului și a apei tehnologice.

Întreaga investiție va costa aproximativ 12 milioane și jumătate de lei, fără TVA. Firmele care doresc să liciteze pentru această lucrare, trebuie să depună ofertele până în 25 februarie 2019. De asemenea, acestea mai trebuie să aibă experiență în domeniu, adică să prezinte două lucrări similare executate în ultimii cinci ani, în valoare de 4.500.000 lei.

 

Compartimentul de Comunicare și

Relații Publice

Compania Apa Brașov

Str. Crișana nr. 1-3, Brașov

 

Comunicat de presa - 25 octombrie 2018 

  

Comunicat 18 octombrie 2018

18 octombrie 2018 - Comunicat de presă privind lucrările de pe str. Avram Iancu

Lucrările desfășurate de Compania Apa pe strada Avram Iancu din municipiul Brașov au avansat până la intersecția cu strada Morii. Pentru dirijarea traficului rutier au fost instalate semafoare. Circulația este îngreunată în zonă în aceste zile și le mulțumim șoferilor, dar și locuitorilor pentru înțelegere.

Pe strada Avram Iancu au loc lucrări de reabilitare a rețelei de distribuție a apei potabile și de înlocuire a conductelor. Termenul de finalizare: 10.11.2018.

Această arteră este inclusă, alături de străzile Castanilor, Cuza Vodă, Iuliu Maniu, 15 noiembrie, Lucian Blaga, Nicolae Titulescu, Serii, Petru Rareș, Toamnei, Zizinului, Saturn, Barbu Văcărescu, Carierei și Griviței, într-un contract de reabilitare și extindere a rețelelor de distribuție apă potabilă și canalizare, care a început în luna august a acestui an și se va termina în februarie 2020 (la care se adaugă o perioadă de 36 de luni de notificare a defectelor). Valoarea întregului contract derulat din fonduri europene este de aproximativ 19. 240.000 de lei, inclusiv TVA. (mai multe detalii aici)

 

Compartimentul de Comunicare și

Relații Publice

Compania Apa Brașov

Str. Crișana nr. 1-3, Brașov

 

Comunicat de presa - 18 octombrie 2018 

  

Comunicat 26 septembrie 2018

26 septembrie 2018 - Comunicat de presă privind schimbarea de tarife

Compania Apa Brașov S.A. anunță că, din 15 octombrie 2018, tarifele la serviciile de alimentare cu apă potabilă și canalizare-epurare ape uzate vor crește cu 20 de bani pe metru cub pentru toți clienții, însă tot se vor situa la un nivel mai mic decât acum trei ani, când a fost operată ultima majorare de tarif la nivelul județului Brașov. 

Tarifele se vor modifica astfel: de la 4,05 lei/m³ la 4,17 lei/ m³ (majorare cu 12 bani/m³)  pentru apa potabilă şi de la 3,06 lei/m³ la 3,14 lei/m³ (majorare cu 8 bani/m³) pentru canalizare - epurare ape uzate. Tarifele conţin TVA în cotă de 9% pentru apă potabilă şi 19% pentru canalizare - epurare ape uzate.

Modificarea tarifelor are la bază ajustarea lor cu inflația, impusă prin prevederile contractelor de împrumut încheiate cu BERD și de finanțare cu UE pentru realizarea de investiții în domeniu. Astfel, în contractul de împrumut se stipulează căfiecare tarif va fi majorat în funcție de indicele de inflație imediat după (și în orice caz, nu mai târziu de 1 ianuarie sau 1 iulie, după caz, a fiecărui An Financiar) o majorare cumulată de peste 3% a indicelui ratei inflației față de data la care majorarea anterioară a tarifului a avut loc”. Potrivit datelor publicate de către Institutul Național de Statistică cu privire la indicele ratei inflației, pentru perioada iulie 2015 (data ultimei modificări de tarif) - iulie 2018, acesta a ajuns la o valoare mai mare de 3%. În luna iulie 2018 rata inflației a fost 4,56% și a ajuns în august la  5,1%, fiind una dintre cele mai mari la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene.

Înainte de majorare, tarifele practicate de Compania Apa Brașov se situau, conform A.N.R.S.C., pe locul 30, la nivel național, adică printre cele mai mici în domeniu. După majorare, se vor afla pe locul 22.

Tarifele sunt avizate de către A.N.R.S.C (Autoritatea Națională de Reglementare  pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice) și au fost aprobate de A.D.I.D.A.J.Bv (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Apei din județul Brașov), adică de toate autoritățile locale afiliate Asociației prin hotărârea nr. 57 din data de 26.09.2018. 

 

Comunicat de presa - 26 septembrie 2018 

  

Comunicate 07 septembrie 2018

07 septembrie 2018, ora 11.30

Lucrările de intervenție s-au încheiat pe str. Hărmanului nr. 74, iar alimentarea cu apă a fost reluată în zonă.

  


 

07 septembrie 2018, ora 06.30 

Locuitorii de pe str. Automotoarelor nu vor avea apă astăzi, 7 septembrie 2018, până în jurul orei 13.00. Alimentarea cu apă este oprită şi la Autogara 3, dar şi la magazinul Lidl.

Sistarea a avut loc în contextul unei avarii produse aseară în jurul orei 22.00 la conducta de transport apă, cu diametrul de 300 mm. Avaria a avut loc pe str. Hărmanului nr. 74.

Echipele Companiei Apa sunt în teren şi depun toate eforturile ca furnizarea apei să fie reluată cât mai repede posibil.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

  

Comunicate 15 august 2018

Comunicat 15 august 2018, ora 20.45 

Alimentarea cu apă pe străzile M. Weiss, Mureşenilor (nr. 20-28), N. Bălcescu (nr. 17-60) şi în Piaţa Enescu se desfăşoară la parametri normali la această oră! Nu mai este niciun imobil care să nu fie alimentat cu apă în zonă. Întreruperea furnizării apei a fost produsă de o avarie pe str. N. Bălcescu nr. 17, într-o zonă greu accesibilă din cauza pietrei cu care este pavat locul şi din cauza numeroaselor cabluri subterane.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru sprijinul acordat în teren!.

 

 


 

Comunicat 15 august 2018, ora 18.30 

Alimentarea cu apă pe str. Nicolae Bălcescu nr. 17 va fi reluată în aproximativ două ore! Echipele de intervenţie ale Companiei Apa au lucrat contracronometru pentru a remedia avaria produsă pe str. Nicolae Bălcescu, care a dus la întreruperea alimentării cu apă în zonă.


   Avarie in retea - Str. N. Balcescu      Lucrari - Str. N. Balcescu   
Avarie în reţea - Str. N. Bălcescu nr.17 

    

Vă mulţumim pentru înţelegere!   

Comunicate 08-09 august 2018

Comunicat 09 august 2018, ora 16.00  

Furnizarea apei pe străzile Dobrogeanu Gherea şi Cincinat Pavelescu din municipiul Braşov are loc in parametri normali. Ieri, pe str. Dobrogeanu Gherea conducta principală a fost avariată, ceea ce a dus la spargerea asfaltului și scurgerea apei pe carosabil. Situația a fost remediată. Locul intervenţiei a fost apoi amenajat cu piatra spartă, iar astăzi a fost asfaltat. Circulația rutieră se desfășoară pe ambele sensuri de mers.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

 


 

Comunicat 08 august 2018, ora 19.30 

Alimentarea cu apă pe străzile Dobrogeanu Gherea şi Cincinat Pavelescu din municipiul Braşov va fi reluată in jurul orei 20.00 în parametri normali. Echipele Companiei Apa Braşov au lucrat contracronometru şi au reuşit în cel mai scurt timp remedierea defecţiunii produse. Acum au loc manevrele de încărcare a conductelor cu apă. Pentru rezolvarea problemei apărute în această după-amiază a fost nevoie de spargerea asfaltului, dar locul intervenţiei a fost amenajat cu piatră spartă, urmând ca mâine să fie și asfaltat.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, vă asigurăm de promptitudinea serviciilor noastre şi vă mulţumim pentru înţelegere!

  


 

Comunicat 08 august 2018, ora 15.30 

Conducta de alimentare cu apă de pe strada Dobrogeanu Gherea a suferit o avarie în urma căreia alimentarea cu apă a fost oprită temporar pe o porțiune din str. Dobrogeanu Gherea și pe str. Cincinat Pavelescu. Echipele Companiei Apa Brașov sunt la fața locului. Pentru remedierea defecțiunii a fost necesară spargerea asfaltului, iar circulația rutieră este întreruptă în zonă pe o bandă de mers.

         

    Avarie conducta str. Dobrogeanu Gherea    
  Avarie conductă - Str. Dobrogeanu Gherea  

  

Vom reveni cu amănunte în orele următoare.

Vă mulţumim pentru înţelegere!   

 

Comunicate 16-18 iulie 2018

Comunicat 18 iulie 2018, ora 09.00  

Compania Apa Braşov vă informează că lucrările realizate pe strada Matei Basarab, pentru remedierea avariei la conducta ce alimentează cu apă potabilă o parte din cartierul Schei, au fost finalizate în cursul nopții trecute.

Așa cum am estimat în ultimul nostru comunicat de ieri, serviciul de alimentare cu apă potabilă în zona afectată din Scheii Braşovului a fost reluat în cursul acestei dimineți, începând cu ora 1:30.

Vă mulţumim pentru înţelegerea de care aţi dat dovadă în toată această perioadă!

      


 

Comunicat 17 iulie 2018, ora 20.30  

Față de comunicatul anterior revenim cu următoarea precizare: în timpul probelor de verificare a lucrărilor efectuate pe strada Matei Basarab, s-a constatat că, pentru securizarea parametrilor tehnici, mai este necesară sudarea a două inele de siguranță.

Având în vedere cele menționate, vă informăm că termenul pentru reluarea serviciului de alimentare cu apă va fi decalat.

În cazul în care nu vor interveni alte probleme de natură tehnică, estimăm că vom relua alimentarea cu apă în zona Schei în cursul acestei nopți.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

      


 

Comunicat 17 iulie 2018, ora 17.30 

Echipele noastre de intervenție au lucrat noaptea trecută și în cursul zilei de astăzi pentru remedierea defecțiunii de pe str. Matei Basarab.

Vă informăm că, la ora 17.15, am început manevrele de umplere a conductei de apă și estimăm că, în termen de maximum 3 ore, toți locuitorii din cartierul Schei vor avea apă la robinete.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

      


  

Comunicat 17 iulie 2018, ora 15.30

Vă informăm că, la această oră, primul tronson al conductei avariate de pe str. Matei Basarab a fost înlocuit, iar în prezent se lucrează la montarea celui de-al doilea tronson.

Estimăm că lucrarea va fi terminată până la finalul zilei și, astfel, să putem relua alimentarea cu apă potabilă către consumatorii afectați de această avarie.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

 

 Remediere tronson conducta str. Matei Basarab  

Stadiul lucrărilor - ora 15.15

str. Matei Basarab

       


 

Comunicat 17 iulie 2018, ora 09.00

Serviciul de furnizare a apei potabile va fi sistat și astăzi în cartierul Schei din cauza defectului major constatat. Asa cum v-am anunțat în cursul zilei de ieri, conducta care asigură alimentarea acestui cartier cu apă potabilă s-a spart pe strada Matei Basarab. Deși au fost executate lucrări pentru depistarea și remedierea defecțiunii în timpul nopții trecute, este necesară continuarea acestora și pe parcursul acestei zile.

Străzile afectate sunt: Dobrogeanu Gherea, Emil Gârleanu, Pajiștei, Retezat, Coastei, C.Lacea, Bisericii Sf.Nicolae, Țibleș, Ecaterina Varga, Vrancei, Mălăiești, Harghita, Petöfi Sandor, Luca Arbore, Costiței, Curcanilor, Clăbucet, Anton Pann, Ciocârliei, Junilor, Podragu, Gheorghe Sion.

Vă informăm că asigurăm cisterne cu apă potabilă, la cerere (0268 926).

Estimăm că toți consumatorii vor avea apă potabilă la robinete în această seară.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere.

   

Reparare conducta Str. M. Basarab - 1 Reparare conducta Str. M. Basarab 17072018 - 2 Reparare conducta Str. M. Basarab 17072018 - 3 Reparare conducta Str. M. Basarab 17072018 - 4 Reparare conducta Str. M. Basarab 17072018 - 5


    


 

Comunicat 16 iulie 2018

Azi la ora 18:40, la conductă ce alimentează cu apă o parte din străzile aflate în cartierul Schei s-a înregistrat un defect major, fapt ce a condus la sistarea furnizării serviciului pentru a limita eventuale pagube în zona respectivă.

Străzile afectate sunt: Dobrogeanu Gherea, Emil Gârleanu, Pajiștei, Retezat, Coastei C.Lacea, Bisericii Sf.Nicolae, Țibleș, Ecaterina Varga, Vrancei, Mălăiești, Harghita, Petöfi Sandor, Luca Arbore, Costiței, Curcanilor, Clăbucet, Anton Pann, Ciocârliei, Junilor, Podragu, Ghe. Sion.

La acest moment echipele de intervenţie lucrează pentru identificarea cauzei care a determinat această avarie. După identificarea cauzelor vom putea estima un interval rezonabil de timp în care vom relua serviciul de alimentare cu apă potabilă a străzilor afectate.

Vom reveni în cel mai scurt timp posibil cu noi informaţii asupra modului în care evoluează lucrările.

Compania Apa informează consumatorii din zonele afectate că asigură cisterne cu apă potabilă, la cerere (0268 926).

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi vă mulţumim pentru înţelegere. 

   

 Remediere conducta str. Matei Basarab - 1     Remediere conducta str. Matei Basarab - 2     Remediere conducta str. Matei Basarab - 3 

    

Comunicate 02-03 iulie 2018

Toți locuitorii din municipiul Brașov și comuna Tarlungeni au apă potabilă  - 03.07.2018 ora 1900

Compania Apa Braşov vă informează că  serviciul de alimentare cu apă a fost reluat în toate zonele afectate ale municipiului Braşov cât şi în localitatea Tărlungeni.

Vă asigurăm că apa din reţea îndeplineşte toate normele care o fac proprie consumului.

Vă mulţumim pentru înţelegerea de care aţi dat dovadă în toată această perioadă şi vă asigurăm că procesul de monitorizare a situaţiei este unul continuu. 

 

Începand cu ora 16 se reia alimentarea cu apă în zonele afectate din municipiul Brașov și în comuna Tarlungeni  - 03.07.2018 ora 1600

Compania Apa Braşov vă informează că  serviciul de alimentare cu apă va fi reluat  treptat, astfel:

 - Zona Timis-Triaj si Răcădău începând cu ora 16:00.

 - Zona Darste-Noua şi Astra  incepand cu ora 20:00, întrucât este necesar ca apa să fie repompată în rezervoarele de mare înalţime.

 - În comuna Tărlungeni, furnizarea apei va fi reluată de la ora 16:00.

Vă asigurăm că apa din reţea îndeplineşte toate normele care o fac proprie consumului.

Încă o dată, vă mulţumim pentru înţelegere şi vă asigurăm că echipele tehnice sunt în teren până la restabilirea  deplină a serviciului.

 

Capacitatea de tratare a Uzinei de Apă a crescut de ieri de la 25% la 70% - 03.07.2018 ora 1330

Ca urmare a operaţiunilor tehnice întreprinse, cât şi a îmbunătăţirii uşoare a calităţii apei din lacul Târlung, am reuşit să creştem cantitatea de apă  produsă de   Uzina de apă potabilă, ajungând la 70% din capacitatea acesteia. Astfel, a început refacerea treptată a nivelului de apă acumulată în rezervoare.

Menţionăm că apa produsă la Uzina de apă are nevoie de 4 ore pentru a ajunge la consumatorii din municipiul Braşov.

Estimăm că până la sfârşitul zilei capacitatea de tratare să atingă valori normale pentru ca, treptat, toate zonele afectate să beneficieze de serviciul de alimentare cu apă.

Vă asigurăm că apa din reţea îndeplineşte toate normele care o fac proprie consumului.

Încă o dată, vă mulţumim pentru înţelegere şi vă asigurăm că echipele tehnice sunt în teren până la restabilirea  deplină a serviciului.

 

Aducțiunea Ciucaș a fost reparată - 03.07.2018 ora 1315

La ora 13:00, echipele noastre au reuşit să repare conducta de aducţiune  Ciucaş. În prezent se derulează manevrele de umplere a conductei, în vederea restabilirii alimentării cu apă a comunei Tărlungeni şi a zonei  Noua-Dârste.

În condiţiile în care, în timpul operaţiunilor de repornire,  nu vor apărea alte defecţiuni pe traseul de peste 25Km de reţea, estimăm ca până la sfârşitul zilei această sursă să redevină operaţională şi să contribuie la restabilirea serviciul de alimentare cu apă în zonele menţionate.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă asigurăm că echipele tehnice sunt în teren până la restabilirea  deplină a serviciului.

  

  Conducta aductiune Ciucas reparata 1     Conducta aductiune Ciucas reparata 2     Conducta aductiune Ciucas reparata 3  

 

   

Lucrări de remediere la conducta de aducțiune Ciucaș - 03.07.2018

  

 Remediere conducta aductiune Ciucas 1    Remediere conducta aductiune Ciucas 2     Remediere conducta aductiune Ciucas 3 

 

În urma eforturilor depuse in cursul noptii de catre personalul nostru tehnic, am reusit cresterea productiei Uzinei de apa potabila, respectiv a cantitatii livrate catre municipiu.

Apa din barajul Târlung este încă foarte tulbure, cu mult peste parametrii pentru care uzina a fost proiectată, fapt care ne împiedică să atingem capacitatea normală.

În aceste condiţii, zonele afectate de lipsa de apă sau de scăderea presiunii ramân cele anunţate.

În plus, aducţiunea de apă de la Ciucaş care alimentează comunaTârlungeni şi zona Darste- Noua din municipiul Braşov, a fost ruptă de viitură, motiv pentru care furnizarea apei în aceste zone a devenit imposibilă.

Depunem, în continuare, toate eforturile pentru repararea aducţiunii  Ciucaş şi reluarea alimentării cu apă în cursul zilei de astăzi.

Facem apel către utilizatorii afectaţi, să dea dovadă de înţelegere, asigurându-i că întreg personalul operativ se află în teren şi  toate dotările tehnice sunt mobilizate la maxim.

Revenim cu noi detalii până la ora 1400.   

  

Avarie la conducta de aducțiune Ciucaș - 02.07.2018

 

 Conducta aductiune Ciucas 1    Conducta aductiune Ciucas 2    Conducta aductiune Ciucas 3